10 Mayıs 2013 Cuma

10 MAYIS GÜNEŞ TUTULMASI ve 25 MAYIS AY TUTULMASI ile ETKİLERİ



    Bu yazıda önce, geçen ayki (25 Nisan 2013) ay tutulması yazımda olduğu gibi önce 10 Mayıs 2013’deki güneş tutulması ile bunun toplumsal ve kişisel etkileri konusu incelenecek ve ilgili linkler gösterilecek, sonra da bu sayfadaki yazının hemen altında 25 Mayıs 2013’deki ay tutulması hakkında bilgiler verilecektir. 25 Mayıs’taki ay tutulması konusu önümüzdeki günlerde ilgili kaynak sitelerdeki bilgiler genişledikçe güncellenecek ve biraz daha geniş bilgiler ve linkler burada önümüzdeki iki hafta içerisinde sunulacaktır.  

10 MAYIS GÜNEŞ TUTULMASI ve ETKİLERİ:

    10 Mayıs Cuma 2013 tarihinde Türkiye saati ile (tutulma ortası olarak) 03.19’da halkalı güneş tutulması gerçekleşecek. Ülkemizden bu tutulma görülemeyecek, çünkü biz o saatte geceyi yaşamış olacağız. Güneşin o saatte görüldüğü ve dolayısıyla tutulmanın görülebileceği yerler, Orta Pasifik bölgesi, Yeni Zelanda’nın büyük bölümü, Avustralya ve Endonezya olacak.(Bakınız: Üstteki resimdeki yeşil ve mavi taralı alanlar ya da aşağıdaki resimde kırmızı şeritli alan) Esasen tutulma zamanı olarak gölge konisi de hesaba katıldığında tam olarak gece 00.25’de başlayıp 06.25’de bitecek. Fakat, gözle görülebilen tutulma yaklaşık 6 dakika sürecek.



     Bulunduğumuz 2013 yılı içerisinde 5 tutulma birden yaşayacağız. Toplamda 3 adet ay tutulması ve 2 adet güneş tutulması. Esasen bir yıl içinde çoğunlukla 4 astrolojik tutulma yaşanıyor. Fakat, bu yıl gökyüzündeki gezegenlerin, güneşin ve ayın konumu gereği 5 tutulma

yaşayacağız. (İlgili kalan tutulmaların tarihlerine aşağıdaki "Meraklısı İçin Linkler" bölümündeki Astrolojist sitesi linkinde görebilirsiniz)    
      Ay tutulmaları daha çok bizim kişisel olarak duygusal ve ruhsal dünyamıza etki yaparken, güneş tutulmaları kişisel anlamda daha dönüştürücü, yani daha kadersel ve güçlü etkiler yapıyor; ayrıca toplumsal ve dünya bazında da etkileri daha güçlü oluyor. Üstelik bu etkiler, yaklaşık 6 ay kadar taşıdığımız burca ve yükselen burca göre hayatımızda etkili oluyor. 

    10 Mayıs’taki Güneş Tutulması, Boğa Burcunda 19 derecede gerçekleşecek. Boğa burcu, toprak grubunda ve sabit bir burç. (Diğer sabit burçlar, Aslan, Akrep ve Kova burçları) Bu nedenle esas burcu Boğa olanlar ile ve daha çok da yükselen burcu (doğum saatine göre) Boğa olanlar bu güneş tutulmasından en çok etkilenenler olacaklar. Yani, sadece esas burca bakmak yeterli olmuyor. Bazı astrologlar güneş tutulmalarında yükselen burca bakıp bunu öncelikli yorumlamanın daha sağlıklı olacağını söylüyorlar. 25 Nisan’daki ay tutulması yazımda yazdığım gibi, bu tutulmaların hangi burçlara ne gibi etkiler yapacağını (ve elbette potansiyel durumlar olarak) astrolog yorumlarında ve sitelerinde kabaca görebiliriz. Fakat, en sağlıklı ve en doğrusu, kendi kişisel astroloji haritamızı bu tutulmalara göre profesyonel bir astrologa yorumlatmak olacaktır.   
  

   Şimdi, ülkemizde bazı astrologlar 10 Mayıs’taki Güneş Tutulmasının kişisel ve toplumsal bazdaki etkileri konusunda neler demişler bakalım:

    Astrolog Öner Döşer, çok genel anlamda bu tutulmanın sahip olduğumuz maddi değerler ile refahımızı ilgilendiren konularda hızlı gelişmelerin yaşanabileceğine dikkati çekiyor. Ö. Döşer’in ayrıntılı yorumuna buradan ulaşabilirsiniz. Ya da biraz daha kısa ve genel yorumladığı 10 dakikalık videosuna buradan veya alttaki resim üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.



    Astrolog Hande Kazanova’nın TV8’deki Seda Sultan isimli programında 10 Mayıs Güneş Tutulmasının hangi burca ne getireceğini görmek için, aşağıdaki resim üzerinden TV Arşivi sitesine gidebilir ve ilgili videoyu seyredebilirsiniz. 



10 MAYIS GÜNEŞ TUTULMASI KİŞİSEL ANLAMDA HANGİ BURCA HANGİ ETKİYİ GETİRECEK?:

Öncelikli olarak “yükselen burcunuz okuyunuz. Bu etkilerin kısa vadeli değil, 6 aya kadar yayılabilen bir zamanda olabileceğini hatırlayınız.

   Çok genel bir bakış açısıyla, tutulmanın hangi burçlara ne gibi etkiler yapabileceğine ilişkin olarak, benim ilgili site ve yorumlardan derlemiş olduğum çok genel ve özet bilgiler aşağıda sıralanıyor. Yorumların ayrıntıları için ilgili linklerdeki yorum yazılara ve videolara gidiniz.

KOÇ BURCU: Tutulma, Koç burcunun para evinde gerçekleşeceği için umulan veya umulmadık kazanç veya gelirler söz konusu olabilecek. Tutulmadan maddi değerler kadar manevi kazanımlar da elde edecek.  
BOĞA BURCU: Tedbirli olmak şartıyla yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Bağımlı olduğunuz konular gündeme gelebilecek. Muhtemelen bir yenilenme gerçekleşecek, fakat bunu yönetebilmek tamamen size bağlı olacak.
İKİZLER BURCU: Hesapta olmayan gelişmeler olabilecek. Ruhsal konulara ve maneviyata önem verme muhtemelen artacak. Sağlığa dikkat etmek gerekebilecek.
YENGEÇ BURCU: Daha hareketli ve sosyal olma potansiyeli oluşmakta. Yeni dostluk ve arkadaşlıklar gündeme gelebilecek. Üstelik şans ve yaratıcılık konuları da gelişiyor gözüküyor.
ASLAN BURCU: Tutulma, Aslan burcunun kariyer ve iş alanında etkili olacak. Kariyerde bir değişim ve/veya yükselme gündeme gelebilecek. Toplum önünde, her türdeki sosyal statü konularınız gündeme gelecek.
BAŞAK BURCU: Eğitim, seyahat, hukuk, uzak akraba, iletişim ve yeni konuları öğrenmekle ilgili konular gündeme gelebilecek.  
TERAZİ BURCU: Parasal konulara ve ortaklıklara dikkat etmek gerekiyor. Bazı konularda titiz olma gereği ortaya çıkabilecek.  
AKREP BURCU: Ortaklaşa iş ilişkileri ve daha özel ilişkiler gündeme gelebilecek. Hoşgörü, bağlılık, taşınma, yeni fikirlere açık olma gerekliliği konuları gündeme gelebilecek.  
YAY BURCU: Tutulma, burcun sağlık ve çalışma evinde gerçekleşecek. Çalışma arkadaşları, sabır, yeni çalışma düzeni konuları gündeme gelebilecek. Sağlığa dikkat etmek de gerekiyor.  
OĞLAK BURCU: Genelde oğlak burcu için güzel gelişmeler gözüküyor. Duygusal konular, çocuk konusu ile yaratıcılık, esnek olma gerekliliği gibi konular bu 6 aylık dönemde öne çıkıyor.
KOVA BURCU: Ev, aile, alım satım, yuva ve gayrimenkul konuları gündeme gelebilecek. Ayrıca ev-iş dengesi kurma, çalışma hayatını düzgün yapılandırma konuları da gündeme gelebilecek.  
BALIK BURCU: Hareketli ve yoğun bir döneme girişle birlikte düşünce yapısında değişim, yeni şeyler öğrenme, yeni görüşmeler, kendini olumlu ifade etme konuları ve kardeşler gibi yakın çevre konuları gündeme gelebilecek.
  

10 MAYIS 2013 GÜNEŞ TUTULMASININ TÜRKİYE VE DÜNYAYA ETKİLERİ:

    Bu yazının altında “Meraklısına İlgili Diğer Linkler” başlığı altındaki linklere giderek astrologların bu konuda yaptığı yorumlara ulaşabilirsiniz. Fakat, çok genel olarak bazı ortak ve sentez yorumları buraya yazar isem şu hususlar öne çıkıyor:

  Güneş tutulması, sabit bir burç ve toprak grubunda gerçekleştiği için gerek  Türkiye’de gerekse dünyada “meclis, yasama, ulusal finans, para” konularında bazı durumlar ve sıkıntılar gündeme gelebilecek. Dünya genelinde ekonomik durgunluk ve depresyon konuları da öne çıkıyor. Öner Döşer’in yorumuna göre ülkemizin barış ve huzur konularında önümüzdeki aylarda bazı sıkıntılarının olabileceği belirtiliyor. Ayrıca bazı astrologlar dünyada kuraklık, doğal afet riskleri gibi durumlara da dikkat çekiyor.


MERAKLISI İÇİN İLGİLİ DİĞER LİNKLER:

Astrolog Öner Döşer’in 10 Mayıs 2013 tarihli güneş tutulması ile ilgili kapsamlı yorumu burada.

10 Mayıs güneş tutulmasının tüm burçlar üzerindeki etkileri ve haftalık burç yorumlarına ilişkin bilgiler Radikal blog sayfasında burada.,


Astrolog Hakan Kırkoğlu’nun 10 Mayıs 2013 güneş tutulması ile ilgili yorumları burada.

Astrolog Hande Kazanova’nın 10 Mayıs 2013 güneş tutulması ile ilgili kısa yorumu kendi internet sitesinde burada.

Derki sitesinde Elif Hece'nin  10 Mayıs tutulması ile ilgili benim de beğendiğim yorumu burada.

“2013 Yılı tutulmaları, ay ve güneş tutulmaları genelde ne getirir ve tutulmalarla nasıl başa çıkılır” konuları Astrolojist sayfasında burada.

Ay ve Güneş Tutulmaları ile ilgili genel astrolojik bilgiler Astroloji Dergisi’nde burada.



25 MAYIS 2013 AY TUTULMASI ve ETKİLERİ:


                                   25 Mayıs Ay Tutulmasının Dünyada İzlenebileceği Alanlar

   Yukarıdaki ve hemen aşağıdaki iki dünya haritasına ait resimlerde, 25 Mayıs 2013’deki ay tutulmasının hangi ülkelerde görülebileceğini görüyorsunuz. Üstteki haritada beyaz renkli kısımlarda ve aşağıdaki haritada da koyu mavi renkli kısımlar tutulmanın izlenebileceği alanlar oluyor. Buna göre 25 Mayıs 2013 ay tutulması, Türkiye’den izlenemeyecek. Tutulmanın izlenebileceği yerler, Güney Amerika, Kuzey Amerika’nın büyük kısmı, Afrika kıtasının batı kısımlarındaki ülkeler, Avrupa kıtasının İspanya ve yakınlarındaki yerler gibi sadece en batısı izleyebilecek. 
    Gerçekleşecek ay tutulması, dünyada elbette tüm burçlar ve kişiler üzerinde değişik etkiler yapacak, fakat tutulmanın izlenebildiği yerlerde bu etki biraz daha fazla olacak. Gölgeli ay tutulması, ortalama 34 dakika gibi kısa sayılabilecek bir sürede tamamlanacak. Tutulma anını izleyemeyeceğimiz bu tutulma Cumartesi günü sabah 07.24'de tutulma ortası zaman olarak gerçekleşecek. Astrolog Öner Döşer, bizler için bu tutulmanın yaklaşık iki haftalık bir etkisi olacağını, tutulma etkilerinin uzun zamana yayılmayacağını söylüyor. (Bakınız: Aşağıdaki yorum linkleri) 
 


   
   Astrolog Öner Döşer’e göre yay burcunda gerçekleşen tutulmanın toplumdaki genel etkisi ayrıntılı yorumlanmış olarak burada.  

Astrolog Öner Döşer’in 25 Mayıs 2013 tarihli ay tutulması ile ilgili Astroloji Televizyonundaki daha çok burçlar üzerindeki etkilerine ilişkin yorumuna, (yaklaşık 19 dakikalık video olarak) buradan veya aşağıdaki resim üzerindeki video linki üzerinden ulaşabilirsiniz. 




   Amerikalı astrolog Susan Miller, tüm burçların bu tutulma sonrası önemli kararlar almak zorunda kalacağını belirtiyor. Burçlara etkileri ile ilgili yorumları burada. Tutulma sonrasından kastı, en azından bir hafta, on gün sonrası olmalı, çünkü astrolog Hakan Kırkoğlu ise 3 Haziran'a kadar bir karar alınmaması gerektiğini ve kaygan bir zeminde olduğumuzdan gerçekleri görmekte zorlanabileceğimizi belirterek bizi söyleyeceklerimiz, yazacaklarımız, planlayıp yapacaklarımız konusunda temkinli olmaya davet ediyor. (Ayrıntılı yorumu burada.)

    Vatan Gazetesi'nden Başak Sayan, bize bu tutulmanın bazı alanlarda sonlanmaları ve krizleri işaret ettiğini; bir süre için Neptin gezegeninin etkisinden dolayı önümüzü ve bazı gerçekleri görmekte zorlanabileceğimizi  belirterek birçok burç için önemli gelişmelerin kapıda olduğunu belirtiyor. Ay tutulmasının her burç için genel yorumları burada.

   Astrolog Demet Baltacı'nın Bilinç Okulu isimli sitede, 25 Mayıs Ay Tutulması ile ilgili genel ve her burç için yorumu burada.  

   Habertürk Gazetesi'nden Hande Kazanova, bu tutulmanın genel olarak duygusal hayatımıza ve ilişkilerimize etki edeceğini, ayrıca işçi, işveren ilişkileri, ticaret, asker ve polisi ilgilendiren kimi konu ve sorunların gündeme gelebileceğini belirtiyor. Daha geniş yorumu burada.  

SON BİR AYDA MEYDANA GELEN 3 TUTULMA ve ETKİLERİ İLE İLGİLİ BENİM SENTEZ YORUMUM:
   
Çok kısa bir süre sonra burada. 

    

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder