25 Nisan 2013 Perşembe

AY TUTULMASI 25 NİSAN 2013 VE DEĞİŞİM RÜZGÂRLARI

     
       25 Nisan 2013 Perşembe günü Türkiye saati ile 21.03’den gece 01.11’e kadar yaklaşık dört saat süreli (tam ve yarı gölgeli tutulma süreleri birlikte) parçalı ay tutulmasını yaşayacağız. Tam gölgeli (esas) tutulma 22.54 civarında başlayıp 23.22’de bitecek. (Bakınız: Aşağıdaki ikinci şekilde kırmızı renkli olan "Gölge" bölümü)  Bu yazıda ay tutulması hakkında genel bir bilgi verip bu tutulmanın daha çok ülkemiz için ve biraz da kişisel bazda ne gibi etkileri olabileceğini görmeye çalışacağız.  (Ay tutulması ile ilgili ayrıntılı bilgiyi yazının sonunda ve verilen ilgili linklerde de görebilirsiniz) Eğer hava açık olursa, gece çıplak gözle de ay tutulmasını izleyebileceğiz. Bilindiği üzere ay tutulması demek, ay, dünya ve güneşin üçünün aynı hizaya denk gelmesi, dünyanın ay ile güneş arasına girmesi ve ay tarafına giden ve güneşten gelen ışığın önüne dünyanın gelmesi nedeniyle dünyanın gölgesinin ay üzerine düşmesi demek oluyor. (Bakınız: Aşağıdaki şekiller) Bu tutulmalar genelde yılda birkaç kez oluyor. Ay tutulmalarını genelde güneş tutulmaları takip ediyor. Nitekim 10 Mayıs’ta ülkemizden izlenemeyecek bir güneş tutulması da olacak.


  
    

     
     Astroloji, çoğu zaman tartışmalı bir bilim olagelmiştir. Çünkü yıldız ve gezegenlerin konumuna bakarak kişiler, hatta ülkeler hakkında yorumlarda bulunmak ve bunların gelecekleri hakkında tahminlerde bulunmak pek çok kişiye inandırıcı gelmemiştir. Tam tersine çok kişinin de inandığı ve merak ettiği bir konu olmuştur. Ben, astrolojinin potansiyel durumlarla ilgili bir bakış açısı sunduğuna ve çoğu zaman da haklı çıktığına inanıyorum. Yani olması muhtemel gelişmeleri, kişinin astrolojik durumuna bakarak yorumlamak olarak bakıyorum ve buna büyük oranda

inanıyorum. Elbette sadece kişinin burcuna bakarak değil. Normal burcunun yanı sıra kişinin doğum saatine dayalı olarak bulunan yükselen burcu ve hepsinden önemlisi yine doğum saati ve doğduğu yerin de hesaplandığı o kişiye göre hazırlanmış astrolojik harita ile önemli ve doğru bilgilere ulaşılabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta, kimi insanların alaylarına hedef olan ve astrolojiye inancı zayıflatan gazetelerdeki burç köşeleri bile   bazen o burçtaki insanlara her zaman olmasa da yararlı bir bakış açısı verebilir. Örneğin somut bir örnek verirsem, İkizler burcu için Şubat-Mart 2013 ayları aşk ilişkileri konusunda çok dikkat edilmesi gereken dönemler olarak birçok gazetenin burç köşelerinde belirtildiğini hatırlıyorum. Elbette tüm İkizler burcu insanları için bu durum geçerli olamaz. Bu durumla ilgisi olmayanlar, mutlu bir evlilik içinde olabilir ya da aşk ilişkisi yaşama olasılığı olmayan kişiler olabilir. Bu nedenle "Bu benim burcum ile ilgili yazılanlar neden bahsediyor, bu bana uymuyor" denebilir. Halbuki, bu durumunun tersi durumundaki kişiler için bu bahsedilenler belki de bir uyarı vazifesi görmekteydi. Sonuç olarak astroloji, potansiyel durumlardan bahseder diye özetleyebiliriz.    
       İnsanların nasıl doğum günleri ve saatleri varsa, ülkelerin de var. Dolayısıyla buna göre belirlenmiş burçları da var. Buna göre, Türkiye 29 Ekim 1923 doğumlu olduğu için Akrep burcunda bir ülke. Bu ay tutulması da Akrep burcu 5’nci derecede gerçekleşeceği için ülkemizde bazı olayları tetiklemesini ve böylelikle etkilemesini beklemek kahinlik olmayacaktır. Bu açıdan, bu konuda _kimisi aşağıdaki linklerde belirtilen_ astrologların yorumlarına da genel anlamda katılıyorum. Okuyup incelediğim tüm yorumlara bakarak ve birkaç kelimelik bir sentez düşünce olarak, ülkemizde değişim rüzgârlarının Nisan ayı sonunda ve Mayıs ayında esmeye başlayacağı gözüküyor. Elbette sonraki ayları da etkileyecek şekilde…
      

                      Ay Tutulmasının Ankara merkezli çıkarılmış haritası (Astroloji Okulu sitesinden alınmıştır)
    
     Hepsinden önce, ay tutulmaları, bizim ruhsal ve duygusal dünyamıza hitap edip burada etki yapar. Elbette herkes için farklı boyutlarda ve şekillerde. Parçalı tutulmaların etkisi tam tutulmalara göre daha zayıftır. Tutulmanın etkisinden tüm dünya az çok etkilenecek olsa da, tutulmayı kendi ülke topraklarının gökyüzünde gözlemeyecek olanla, az veya tamamıyla gözleyecek ülkelerin etkilenme oranları elbette fark edecektir. Biz, Türkiye’de hem tamamıyla manyetik etkiyi tutulmanın başından sonuna kadar yaşayacak olmamızla, hem de tutulmanın Akrep burcu 5’nci derecede gerçekleşecek olmasından dolayı belki de dünyada bu tutulmadan en çok etkilenecek ülke olacağız. Bazı astrologlar bu tutulma ile ilgili neler demişler bakalım:

(BLOG NOTU:Söz konusu astrologların tutulma ile ilgili tam metin yorumlarına ulaşmanız için ilgili sayfalara olan linkler, hem yazı içinde hem de yazı sonundaki “ilgili linkler” başlığı altında belirtilmiştir.) 
     
     Astrolog Kristin Demirci bu ay tutulmasının ülkemiz açısından politik anlamda alınabilecek bazı kararların uygulamasının gecikebileceğini, Mayıs-Temmuz döneminden çok Temmuz ayı ve sonrasında alınacak kararların daha adil ve kalıcı olabileceğini belirtiyor. (İlgili AsroFaculta sitesi burada) Kişisel etkiler olarak ise, sadakati sorgulayacağımızı, para ve maddiyat ilişkilerinin gündeme geleceğini, kötü alışkanlıkları bırakıp yeni alışkanlıklar edinme durumunun gündeme gelebileceğini, ebeveynlerle ilişkilerde sevginin artma potansiyelini ve bağımlılıklarımızdan kurtulma yolunda cesaret ve umutla yola devam etmemiz gerektiğini belirtiyor.
   Astrolog Öner Döşer ise hem metin olarak (burada) hem de astroloji televizyonu üzerindeki bilgilendirici videolar ile 25 Nisan Ay Tutulması ve diğer tutulmalar ile ilgili bilgiler veriyor. Yaklaşık 8 dakikalık ilk video, 25 Nisan'daki ay tutulmasının kısa bir tanıtımı ile özellikle ülkemize etkileri konusunda. (Aşağıdaki resme tıklayarak videonun bulunduğu sayfaya gidebilirsiniz)


    Ayrıca Öner Döşer’in “a Haber” kanalında Uykusuz Her Gece programında Cem Ceminay’la birlikte yaptığı yaklaşık 49 dakikalık diğer bir videoyu da seyredebilirsiniz. Bu videoda hem tutulmalar ile ilgili bilgi veriliyor, hem de her bir burç için önümüzdeki 4 aylık dönemde herkesin daha çok nelere dikkat etmesi gerektiğini belirtiliyor. Tavsiye ederim. (İlgili video sayfasına buradan gidebilirsiniz.




AY TUTULMASININ DÜNYADA GÖZLENMESİ:



     Yukarıdaki harita, 25-26 Nisan 2013’deki parçalı ay tutulmasının dünyada gözlenebilirlik haritasıdır. Elbette bulutlanma durumları hariç olmak üzere. Haritada tamamen beyaz olan alanlar_ ki Türkiye de bu alanda bulunmaktadır_ ay tutulmasının tüm süreciyle görülebileceği ülkeler veya alanlardır. Açık gri olan bölümler ise sınırlı olarak, yani ay tutulmasının başlangıcında veya tutulmanın bitişinde ayın seyredilebilirliği olan alanlardır. Güney Amerika ve Japonya bu belirtilen sınırlı gözleme yapabilecek alanlardır. Koyu gri renkli bölüm ise ay tutulmasını hiç izleyemeyecek alanlardır. Kuzey Amerika kıtası, bu belirtilen alandadır. Dolayısıyla ay tutulmasının direkt enerjisel veya ruhsal etkisini almayacak/ alamayacak ülke olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada dikkati çekmektedir.      


AY TUTULMASI İLE İLGİLİ SON SÖZ:


     Sonuç olarak 25 Nisan’daki ay tutulması hemen herkesi az veya çok etkileyecek. Tutulmalar, bir açıdan hayatımızdaki değişimleri de temsil ediyor ve etki yaptığı alanlarda bizim kendi tekâmülümüz açısından olumlu değişimler yapmamızı, yani yeni duruma uyumlanmamızı istiyor. Bu ay tutulmasını takiben 10 Mayıs’ta güneş tutulması ve 25 Mayıs’ta bir başka ay tutulması daha olacak. Yani bir ay içerisinde 3 tutulma birden olacak ki, bu hem ülkemiz için hem de dünya için bol olaylı ve bol etkili bir yıl olacak demek sanırım yanlış olmaz. Tutulmaların etkisi hemen oluşup bitmiyor, etkileri zamana yayılıyor. Örneğin astrologlar 25 Nisan’daki ay tutulmasının etkisinin 4 ay süreceğini (Ağustos 2013 sonlarına kadar) iddia ediyorlar. Astrolog Öner Döşer’e göre Akrep burcunda gerçekleşecek bu tutulmanın, bir anlamda “detoks” etkisi de bulunuyormuş. (Bakınız: Aşağıdaki linklerde Cem Ceminay’la yaptığı “Uykusuz Her Gece” programı.) Çünkü akrep, boşaltım sistemini, yani üzerimizden atılacak/atılması gereken ruhsal ve duygusal şeyleri de temsil ediyormuş. Bu nedenle bu dönem içinde bitebilecek her türlü ilişki ve duruma da çok fazla üzülmemek gerekiyor.   

     Başımıza gelen her olayın bizi frekans olarak daha yükseklere çıkartmak amacı taşıdığını unutmadan olabildiğince insanlarla ve yakınlarımızla sevgi içinde kalmalıyız. Gerektiğinde de olayla olay olmadan, olan biten her neyse akışa bırakarak kapanacak kapılara metanet içinde el sallamak gerektiğini unutmamalıyız. Yoksa hem sağlığımıza zarar veririz hem de kendi ruhsal ilerleme hızımıza yani tekâmülümüze sekte vurmuş oluruz. Tüm tutulmaların hem kendimize, hem ülkemize ve dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum.                


MERAKLISI İÇİN İLGİLİ DİĞER LİNKLER:

10 Mayıs 2013 Güneş Tutulması ve Etkileri konulu yazım burada.

“2013 Yılı tutulmaları, ay ve güneş tutulmaları genelde ne getirir ve tutulmalarla nasıl başa çıkılır” konuları Astrolojist sayfasında burada.

25 Nisan ay tutulmasının tüm burçlar üzerindeki etkileri ve haftalık burç yorumlarına ilişkin bilgiler Radikal blog sayfasında burada.

AstroFaculta sitesinin 25 Nisan 2013 tarihli ay tutulması ile ilgili yorumu burada.


Astrolog Öner Döşer’in 25 Nisan 2013 tarihli ay tutulması ile ilgili kapsamlı yorumu burada.

Astrolog Semavii (Sema Kılıç)’ın bu ay tutulması ile ilgili yorumu burada.

Astrolog Hülya Balıkavlayan'ın 25 Nisan Ay Tutulması ile ilgili yazısı burada

Astrolog Filiz Özkol'un 25 Nisan Ay Tutulmasının kişisel anlamda hangi burca ne getirdiği ile ilgili video burada veya aşağıdaki resmin üzerindeki video linkinde. 




Kandilli Rasathanesinin bu yılki tutulmalarla ilgili bilgilendirici sayfası burada

Ay ve Güneş Tutulmaları ile ilgili genel ve bilimsel olarak astrolojik bilgiler Astroloji Dergisi’nde burada.



2 yorum:

  1. Bu bilgilendirici yazınız için teşekkürler, linkler de son derece ilginç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, derli toplu bir yazı olsun istedim.

      Sil